Kulalı Bal Üreticisine Ana Arı Desteği

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi İşbirliği ile Kula’da arıcılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak ve kaliteli bal üretimini arttırmak amacıyla Kulalı arı üreticilerine ana arı desteği verildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, arıcılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak ve kaliteli bal üretimini arttırmak amacıyla Kula’da üreticilere ana arı dağıtımı gerçekleştirdi. Kula Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan ana arı dağıtımına Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Faik Şentürk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Şadan Aslay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon İşleri Müdür Vekili Adem Zobudoğuş ve Kulalı bal üreticileri katıldı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula’nın kırsal bir bölge olmasına rağmen, bal üretiminin sınırlı olduğunu belirterek, “Kula kırsal kalkınma ile kendi kendine yetebilmesine rağmen, bal üretiminde kısır bir döngüye girmiş durumda. Kula’da arıcılığın gelişebilmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi ile üreticimize destekte bulunuyoruz. Bal Üreticilerimizin temel sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında taleplerini dinledik. Bizler Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin talepleri doğrultusunda destek vermeye devam edeceğiz. Bu desteklerimiz her aşamada olacak ve üreticilerimizin daha verimli ve kaliteli üretim yapmalarının önünü açacaktır. İnşallah dağıttığımız bu ana arılar, kovanlara bereket getirir” diye konuştu.

9.5.2017