15 Temmuz, Kula’da Fotoğraflarla Anıldı

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri’ni Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamındaki etkinlikler ilçe şehitliğinin ziyaret edilmesiyle başladı.  Şehitlik ziyaretinin ardından Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve protokol, İhlas Haber Ajansı tarafından hazırlanan 15 Temmuz fotoğraf sergisini gezdi.

Kula’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik günü etkinlikleri 11 Temmuz 2017 Salı günü İlçe Şehitliği’nin ziyareti ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Ömerbeyoğlu, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürütme Komitesi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar şehitlik ziyaretinin ardından Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi fuaye alanında İhlas Haber Ajansı(İHA) tarafından hazırlanan fotoğraf sergisini gezdi. Fotoğraf Sergisi’nin açılışınıda yapan Kaymakam Güven Başkan Tosun ve protokol üyeleri her biri 15 Temmuz 2016 gecesi hain darbe kalkışma girişiminde yaşanan ihanet ve kahramanlıkları belgeleyen fotoğraflar büyük ilgi gördü. İhlas Haber Ajansı Manisa Temsilcisi Önder Aydın’dan fotoğrafların hikayesi hakkında bilgi de alan Kaymakam Güven, Başkan Tosun ve beraberindekiler İHA temsilcilerine ve sergisi hazırlayanlara teşekkür etti. 16 Temmuz pazar akşamına kadar açık kalacak olan sergi vatandaşlar tarafından ziyaret edilmeye devam ediyor.

Başkan Tosun; “15 Temmuz’u Hafızalarımızda Diri Tutmalıyız”
15 Temmuz 2016 gecesi, sorumlu habercilik anlayışıyla milletten taraf olan İhlas Haber Ajansı’nın, Türk Milleti’nin demokrasi zaferini tüm dünyaya servis ettiğini belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “ 15 Temmuz 2016’da millet olmanın en canlı örneğini sergilediğimiz hain darbe kalkışma girişiminin yıldönümünde böylesine önemli ve güzel sergiyi bizlere sunduğu için İhlas Haber Ajansı’na teşekkür ediyorum. Bu sergide bulunan fotoğrafların her biri 15 Temmuz 2016’da milletimizin darbe girişimine karşı gösterdiği yüksek şuur ve direnişi temsil ediyor. 15 Temmuz’u hafızalarımızda diri tutmak ve ülkemizin ve şehrimizin gelecek planlarını yapmak için bu fotoğraflar tarihi bir vesika niteliğindedir. İnsanların kendilerini tankların önüne attığı, kurşunlara kafa tuttuğu bağımsızlık ve demokrasi adına göğsünü siper ettiği bir günden bahsediyoruz. Milletimiz selalar ile bir darbe girişimini adeta susturdu. Allah hiç birimizi vatansız, bayraksız ve de ezansız bırakmasın. İçimizdeki hainlere de hiçbir zaman fırsat vermesin. Buradan bir kez daha 15 Temmuz 2016’da hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.  Allah bir daha bu günleri bizlere yaşatmasın inşallah” diye konuştu.

15.7.2017