Harmanyakan’da Asfalt Çalışmalarında Sona Gelindi

Kula’nın biriken sorunlarında teker teker nihayete eriyor. 1987 yılında imara gecen Harmanyakan Kesiği mevkisi üzerinde yer alan yol 2017 yılında Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’la hayat buldu.

Kula’nın merkezinde yıllardır açılamayan harman yakan kesiğinde sona gelindi. 1987 yılında imara geçmesiyle yol açılması planlanan Harmanyakan Kesiği mevkisi yıllardır açılamadığı için kullanılamıyordu. Eylül 2016’da, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar ile yüzlerce kamyon hafriyat dökülerek kot farkı dengelendi. Kula Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Harmanyakan Mevkisi üzerinde yapılan dolguyu sıcak asfalt ile kaplayarak vatandaşların kullanımına sunuldu. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, biten çalışmaları yerinde inceleyerek, sıcak asfaltın bağlantı noktalarından itibaren kilit parke taşı döşeneceğinin müjdesini verdi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula’nın merkezinde 30 yıldır bölgenin kanayan yarası haline gelen bu yolu açmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Göreve geldiğim ilk günden itibaren tüm mesaimi Kula’ya hizmet etmek için çalıyorum. Yıllardır biriken sorunları teker teker çözerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu sorunlardan biri olan Harmanyakan mevkisinde, imarda yol olarak gözükmesine rağmen yolu açmak için bir tek greyderin bile çalışmadığı alanda yüzlerce kamyon ile hafriyat yaptık. Yolun sıkıştırılması, kot farkının eşitlenmesi bunların hepsi bir zaman meselesidir. Bu zamanın geçmesi ile asfalt çalışmaları ile yolumuzu açtık. Kulalı hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

20.7.2017