Kula Asri Mezarlığına Gasilhane Yapılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde Kula Asri Mezarlığı yeni yüzüne ve yeni hizmet alanına kavuşuyor.

Manisa Mezarlıklar Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet verecek olan gasilhanenin inşaat çalışmaları başlandı. Yapılan çalışmaları Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Manisa Büyük Şehir Belediyesi Kula Koordinasyon Müdür Yardımcısı Cihan Biçer ile birlikte yerinde inceledi. Yapılan çalışmalar ile ilgili olarak yetkililerle istişare eden Başkan Tosun, çalışmaları yerinde inceledi. Kamulaştırma çalışmaları ve dolgu çalışmalarının tamamlanmasının  ardından gasilhane inşaatı da başladı. Defin işlemlerinin ve hizmet birimlerinin rahatlıkla sağlanabilmesi için yapılacak olan  binanın beton alanı 600 metrekare binanın oturduğu alan ise 400 metrekarelik alanı kapsayacak. Prefabrik olarak inşaa edilecek olan bina, tek katlı olup iki cepheden oluşacak. Bayan ve erkek yıkama birimleri, morg, personel çalışma alanları ve hizmet birimlerinden oluşacak olan yapının en kısa sürede tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.

Başkan Tosun; “Mezarlıklarımızı Manevi Duygularımıza Yakışır Hale Getireceğiz”

Manisa Büyük şehir Belediyesi ve Kula Belediyesi iş birliği içinde yaptığımız ve yapacak olduğumuz bütün çalışmalar halkımızın rahat ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmesi içindir diye belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açıklamasında; “Kula'nın sorun ve sıkıntılarını çözmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın uzun zamandır istediği bu projeyi hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. İnşallah yapılacak olan Mezarlık İşleri Hizmet Binası ve Gasilhane ile halkımızın acı günlerinde sorun ve sıkıntı yaşanmasına müsaade etmeden hizmet alması sağlanacak. Mezarlıklar bizim manevi duygularımıza yakışır hale getireceğiz. Bu hizmette başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

8.11.2017