Başıbüyük’e Büyük Hizmet

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde Kula’nın merkezden uzak mahallelerinde değişim ve dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Başıbüyük Mahallesi’nde yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları mahalleyi yeni bir görünüme kavuşturdu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve Kula Belediyesi, Kula’nın merkezden uzak mahalleleri Ayvatlar, Ayazören, Dereköy, Encekler, Saraçlar, Körez, Kavacık ve Güvercinlik’ten sonra Başıbüyük Mahallesin’de de altyapı üstyapı çalışmalarında sona yaklaştı. Başıbüyük Mahallesi’nde sıfırdan yapılan 6 bin 650 metre kanalizasyon, 5 bin 265 metre içme suyunun ardından kilit parke taş döşeme çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı. Başıbüyük Mahallesi’ni ziyaret eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Mehmet Memiş ve Kula Belediye Meclis Üyesi İlyas Macun ile birlikte  yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kula’da şehir merkezine uzak mahallelerde yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla, yıllardır hizmet görmeyen mahalleleri modern bir görünüme kavuşturduklarını belirten Başkan Tosun, mahallelerin hizmet noktasında kaderini değiştirdikleri söyledi.

Muhtar Akkaş, “Büyük Hizmetleri, Büyük Başkanlar Yaptı”

Başıbüyük Mahalle Muhtarı Cevdet Akkaş, hizmetlerden memnun olduklarını belirterek, “Mahallemiz, şimdiye kadar hiç görmediğimiz hatta aklımızdan bile geçmeyen hizmetlerle bir anda tanıştı. Yapılan hizmetlerden dolayı son derece memnunuz. Daha başka talep edeceğimiz başka hizmet kalmadı, biz başka ne isteyelim. Büyük hizmetleri, büyük Başkanlar yaptı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun’a mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Tosun, “Mahallelerimiz Baştan Aşağıya Yenileniyor”
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula’nın tüm mahallelerinde olduğu gibi Baıbüyük Mahallesi’ne de yıllardır yapılamamış hizmetleri götürdüklerini belirterek, “Başbüyük Mahallesi’nde altyapı sorununu kökten çözüme kavuşturduk. Mahallemiz kanalizasyonu, içme suyu hatları ve yenilenen yolları ile şehir merkezinden farksız, örnek bir mahalleye dönüştü. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapacağımız çalışmalarla önümüzdeki süreçte birçok mahallemiz daha bu kimliğe kavuşacak. Dostlar iş başında görsün anlayışıyla komik, göstermelik işler peşinde değiliz. Sadece Başıbüyük Mahallemizde şimdiye kadar döşenen kilit parke taş, 70 Bin Metrekareyi aştı. Niyetimiz halis olunca yaptığımız işlerin akıbeti de hayırlı oluyor. Bu hizmetlerin gelmesinde destekleri olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Kula için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun” dedi.

9.11.2017