Kulalılar, Ulu Önderi Saygı ve Özlemle Andı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde Kula’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıldönümü dolayısıyla Kula’da resmi tören ve etkinlikler gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’nın önünde bir araya gelen protokol ve vatandaşlar, saat: 09.05’te iki dakikalık saygı duruşundu bulundular ve hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudular. Tören, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başladı. Törene; Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanu Hikmet Ayvars Hayta , İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Yıldırım, Manisa Büyükşehir Belediye ve Kula Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Sirenler eşliğinde gerçekleştirilen Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol üyeleri, kurum ve daire amirleri ve vatandaşlar, Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programa katıldı. 4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programda Atatürk’ün hayatı ve Türkiye’ye kazandırdıkları çeşitli sunumlar ile anlatıldı. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren Kula Milli Eğitim İlçe Müdürü Adem Sümen, “Bizler, öncelikle Atatürk’ün istediği gibi bir vatandaş olalım. Vatana, bayrağa, Cumhuriyet’e sahip çıkmak ve ülkeyi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışalım. Sonra da hep beraber Anıtkabir’e Atamızın huzuruna gidelim. Diyelim ki bize miras bıraktığın Cumhuriyet’i koruduk. İlke ve İnkılaplarını, vatan, millet sevgisini gençliğimize öğrettik. Okullarımızı çağdaş eğitim verdiği, bilime sanata önem verilen kurumlar haline getirdik. Siz rahat uyuyun Atam diyelim. Bu duygu ve düşüncelerle 79’uncu ölüm yıldönümünde Ulu Önder Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu. Programda öğrenciler tarafından Atatürk’ün en sevdiği türküleri seslendirildi. Ayrıca öğrenciler tarafından şiir dinletileri ve orotorya gösterileri yapıldı. Atatürk’ün vefatının 79’uncu yıldönümü dolayısıyla resim, şiir kompozisyon dalında yapılan yarışmalar sonucu dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Kaymakam Güven, Başkan Tosun ve İlçe Jandarma Komutanı Hikmet Aybars Hayta’dan aldı.

Başkan Tosun; “ O’nun Eserlerine Saygımız Sonsuz”
 Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yıkılmış ve dizlerinin üzerine çökmüş bir ulusun, azmi ve mücadelesi ile kendi küllerinden yeniden doğuşunun meşalesini yakmıştır. Aziz milletimizin inancı ve Atatürk’ün liderliği ile tam bağımsız olarak demokratik bir ülkede mevcudiyetimizi koruyoruz. Her ne kadar demokrasimize karşı hain girişimler olsa da O’nun eseleri; Cumhuriyetimize ve Demokrasimize inancımız sonsuzdur. Dünyanın bile yüzyılın lideri olarak kabul ettiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün rahmet ve minnetle andık. Ruhu şad olsun” diye konuştu.

Programın sonunda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kula Temsilciliği tarafından Kula Kaymakamı Osman Güven ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a şükran plaketi takdim edildi.

10.11.2017