Kula’nın Efeleri, Arkas’ı Geçemedi

Efeler Ligi’nin 9’uncu hafta mücadelelerinde İzmir ekibi Arkas Spor ile deplasmanda karşılaşan Jeopark Kula Belediyespor, iyi oyununu skora yansıtamadı ve salondan 3-0 mağlup ayrıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Efeler Ligi’nde Manisa’yı temsil eden Jeopark Kula Belediyespor, deplasmanda İzmir ekibi Arkas’a konuk oldu. İzmir Atatürk Spor Salonu’nda oynanan ligin 9’uncu hafta karşılaşmasını, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, Jeopark Kula Belediyespor Kulüp Başkanı Vedat Yılmaz, Jeopark Kula Belediyespor Kulüp Sekreteri Faik Şentürk, Kula Belediye Meclis Üyeleri, Arkas Spor Kulübünün yöneticileri protokol tribününden izledi. Kula’dan maçı izlemeye giden Jeo Taraftar Gurubu, İzmir Kulalılar Derneği, İzmir Genç Kulalılar Derneği, İzmir Körezliler Derneği, İzmir’de yaşayan Kulalılar ve Kula’dan maça giden taraftarlar ise maçta tezahüratlarıyla renkli görüntüler oluşturdu. Jeopark Kula Belediyespor, mücadeleye hızlı ataklarla başlayıp, üst üste bulduğu sayılarla teknik molaya 12-9 önde girdi. Teknik molanın ardından farkı koruyamayan Kula’nın Filedeki Efeleri, uzatmalara giden ilk seti, 29-27 geride bitirdi. Jeopark Kula Belediyespor, başa baş bir oyun sergilediği ikinci sette de talihsiz sayı kayıpları ile 25-17 kaybetti. Üçüncü sette etkili servislerle İzmir’in voleybolda güçlü ekibine ter döktüren Jeopark Kula Belediyespor, iyi mücadelesini skora yansıtamadı. 25-19 tamamlanan son seti kaybeden Jeopark Kula Belediyespor, İzmir temsilcisine karşı 3-0 kaybetmiş oldu.

Baş Antrenör Çayır; “Daha Farklı Olacağız”
Jeopark Kula Belediyespor Erkek Voleybol Takımı Baş Antrenörü Mustafa Çayır, "Ligin 9’uncu haftasında İzmir’de büyük bir seyirci kitlesi önünde oynadık. Seyircinin çoğunluğu Kula’dan İzmir’e gelen taraftarlarımızdı. İlk devrenin tüm maçlarını deplasmanda oynuyor olmamızın dezavantajı, bu maçta bir nebzede olsa kırıldı. Mücadeleye çok iyi başladık, ilk setin onuna kadar öndeydik. Uzatmalarda kaybettiğimiz ilk set sonrası, ikinci ve üçüncü sette oyunda beklediğimiz reaksiyonu gösteremedik. Ligin ilk devresinin son iki maçını İstanbul’da Galatasaray’la, Ankara’da Maliye Piyango ile galibiyet için oynayacağız. Son iki maçtan istediğimiz puanları alıp ikinci yarıya kendi seyircimizin önünde daha farklı başlayacağız" diye konuştu.

Kulüp Başkanı Yılmaz, “Seyircimiz, Bize Güç Veriyor”
İyi ya da kötü başlamaktan daha önemlisinin ligi iyi bitirmek  olduğunu söyleyen Jeopark Kula Belediyespor Kulüp Başkanı Vedat Yılmaz; "Voleybol takımımız, çıktığı her maçta en iyi şekilde mücadele ediyor. Güzel mücadelenin yanında takım motivasyonunu sağlayacak seyircimizin oluşturacağı ateşli atmosfere çok ihtiyacımız var. Ligin ilk yarısını seyirci gücünden yoksun oynuyoruz. İnşallah ligin geri kalan bölümündeki maçlarda güzel bir atmosfer oluşturacağız ve Kulalılara galibiyetler hediye edeceğiz."

Başkan Tosun, “Her Maçta Hedef Galibiyet”

Güçlü rakipler karşısında sergilenen iyi mücadelenin başarı getireceğini aktaran Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; " Skorda istediğimiz sonuca ulaşamadık ama bu istek, disiplin ve ciddiyet ilerleyen maçlar için bize umut veriyor. Bir ilçe takımının buralara gelmesi kolay olmuyor. Bizim her maçta hedefimiz galibiyet. Ligde geçen sürede alınan tecrübelerle daha iyi sonuçlara ulaşacağımıza inanıyorum Bizim gayemiz, Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Sertifikalı Kula Jeoparkı’nı voleybolda gösterdiğimiz başarılarla Türkiye’de duyurmak. Ligde mücadele ettiğimiz takımların her biri kendini kanıtlamış güçlü ekipler. Jeopark Kula Belediyespor Voleybol takımımız, şimdiye kadar oynadığı güzel oyunla, takım disipliniyle  zorlu rakipler karşısında her geçen gün daha iyi bir performans göstereceklerine sergiliyor. Ligde geriye kalan maçlarda iyi sonuçlar alarak inşallah hedeflediğimiz gibi başarılı bir sezon sonu göreceğimize inanıyorum” dedi. " diye konuştu.

Jeopark Kula Belediyespor, ligin 10. Hafta müsabakalarında 19 Kasım Pazar günü Galatasaray ile İstanbul’da karşılaşacak. Galibiyet için oynayacak Jeopark Kula Belediyespor’un Galatasaray sınavı Saat: 15.00’de GS Park Voleybol Salonu’nda başlayacak.

Salon: Atatürk Vestel Venus

Hakemler: Yavuz Akdemir, Fikret Fidan

Arkas Spor: Jovovic, Mert Matic, Sanchez, Mustafa Koç, Gökhan Göz, Fromm (Burak Mert, Bravo, Lagumdzija, Muhammed Kaya)

Jeopark Kula Belediyespor: Weber, Muhammet Ertuğrul, Oliveira, Ali Alp Çayır, Fatih Eren Uğur, Radke (Mehmet Özbek, Halil İbrahim Kurt, Burak Köse, Kemal Kıvanç Elgaz)