Jeopark Kula Belediyespor’un Kupa Voley’de ki Rakibi Belli Oldu

Türkiye Voleybol Federasyonu Efeler Ligi’nin 1. devre karşılaşmalarının sona ermesinin ardından 2017 – 2018 Voleybol Sezonu Kupa Voley erkekler kategorisi kura çekimi yapıldı. Yapılan kurada, Jeopark Kula Belediyespor’un rakibi Maliye Piyango oldu.

TVF Efeler Ligi’nin 1. devre karşılaşmasının sona ermesinin ardından heyecanla beklenen Kupa Voley Turnuvası’nın kura çekimi gerçekleştirildi. Ankara Volley Hotel toplantı salonunda gerçekleşen kura çekimine Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) Başkanı Aziz Yener ve TVF Lig İşleri Danışmanı Recep Nurtanış, Jeopark Kula Belediyespor Kulübü’nü temsilen Başantrenör Mustafa Çayır ve kulüp yöneticileri katıldı. Kuralarda,  Manisa’nın tek temsilcisi Jeopark Kula Belediyespor, ilk turda Ankara ekibi Maliye Piyango ile eşleşti. Kupa Voley’de Jeopark Kula Belediyespor, ilk maçını 09 Aralık 2017 Cumartesi rakibi Maliye Piyango karşısında iç sahada oynanacak. Kula’nın Filedeki Efeleri, rövanş maçını ise 12 Aralık 2017 Salı günü Ankara deplasmanında oynayacak. Jeopark Kula Belediyespor, iki maçın sonunda rakibine puan üstünlüğü sağlarsa Şanlıurfa’da yapılacak final etabında mücadele etmeye hak kazanacak.

Başkan Tosun, “Hedefimiz, Türkiye’nin İlk ve Tek Jeoparkı olarak, Ülkemizi CEV’de Temsil Etmek”

Kula’nın UNESCO Avrupa Jeoparklar Ağı’nda Türkiye’yi tek başına temsil ettiğinin altını çizen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “ Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı Kula Jeoparkı’nın adını ülke ve dünya çapında duyurmak amacıyla yola çıktık. Geçtiğimiz yıl başarıyla tarihimizde bir ilke imza atarak TVF Efeler Ligi’ne yükselme başarısını elde ettik. Voleybol takımımız, bu sezonda aynı parolayla çalışmalarını sürdürüyor. Kupa Voley, Kula Jeoparkı’nı dünyaya tanıtmak için çok büyük fırsat. Efeler Ligi’nde yeni olmamıza rağmen rakiplerimizi iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. İnşallah, bir ilke daha imza atarak taraftarımızın desteği, takımımız iyi mücadelesi ile Kula’nın adını CEV’e yazdırırız. Kura çekiminin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

28.11.2017