Yunus Emre’nin Diyarında Yenilik Çalışmaları

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve Kula Belediyesi işbirliğinde yürütülen Emre Mahallesi’ndeki alt yapı çalışmalarını inceledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Emre mahallesinde MASKİ Genel Müdürlüğü’nce devam eden alt yapı yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbelerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi tarafından ortak yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan meydan ve çevre düzenleme çalışmasını denetlemek için mahalleyi ziyaret eden Başkan Ergün ve Tosun, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün mahallede yürüttüğü altyapı yenileme çalışmasını da inceledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve Kula Belediyesi işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında Emre Mahallesi 12 kilometrelik kanalizasyon hattı ve üst yapı olarak sıfırdan yenilenecek. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ergün ve Tosun, yetkililerden bilgi alarak, Emre halkıyla istişarede bulundu. Emre Mahallesi’ni ziyarette, Başkan Ergün ve Tosun’a MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Balaban, Büyükşehir ve MASKİ Daire Başkanları, Kula Koordinatörü Faik Şentürk, Büyükşehir ve Kula Belediye Meclis üyeleri, MHP ilçe Başkanı Nazım Baytok ve Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mikail Bulut eşlik etti.

Başkan Tosun; “Kulamızın Geleceği İçin Çalışıyoruz”

60 Mahallesi ile büyük bir aile olduklarını ve her mahallenin hizmetin en iyisini hak ettiğini belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açıklamasında; "Mahallelerimizin alt yapı ve üst yapı sorunlarını tamamen çözüyoruz. Sıfırdan yaptığımız kanalizasyon, su şebekesi, dere ıslahı ve düğün salonun ardından şimdide yollarımıza kilit parke taş döşeme hazırlıklarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yılların biriktirdiği hizmet eksikliklerini elimizden geldiği ölçüde çözüme kavuşturuyoruz. Yaptığımız çalışmaların günü kurtarmak için değil; 60 Mahallesi ile büyük bir aile olan Kulamızın geleceğini inşa etmek içindir. Burada yapılan çalışmalarda, başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Ergün “ Emre Mahallesi Yıllardır Beklediği Hizmetlere Kavuşuyor”

Emre Mahallesi’ne şimdiye kadar gelmeyen hizmetleri getirdikleirni belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Emre Mahallemizde de 154 Mahalle Projemiz kapsamında altyapı dönüşümüne başladık. 5 bin 600 metre kanalizasyon ve 6 bin 200 metre içme suyu hattını yenileyeceğiz. Mahallemize ayrıca 500 kişilik fosseptik inşa edeceğiz. Altyapının ardından üstyapı çalışması olarak da 22 bin metrekare kilit parke taş döşeyeceğiz. Bu çalışmalarımızı en kısa zamanda bitirerek Yunus Emre’nin diyarını hak ettiği güzelliğe kavuşturacağız. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

9.2.2018