Yunus Emre’ye Vefa Projesi, Hızla İlerliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde yapılan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi projesi çalışmalarını, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Emre Mahallesi’ni ziyaret ederek yerinde inceledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve Kula Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Emre Mahallesi’ne yapılan ziyarete; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Daire Başkanları MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban ve Kula Koordinatörü Faik Şentürk, MHP ilçe Başkanı Nazım Baytok, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mikail Bulut ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi Meclis üyeleri katıldı.

Yılın her dönemi özelliklede dini günlerde çeşitli etkinliklerin yapıldığı ve binlerce ziyaretçinin uğrak noktası olan Kula'nın Emre Mahallesi'nde yer alan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi'nin çevre ve meydan düzenlemesi 37 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında devam eden meydan düzenlemesinin yanı sıra Emre Köyü'nde yaşayanların ürünlerini sergileyebileceği ve türbe ziyaretlerinin yoğun olduğu dini gün ve gecelerde ihtiyacı hissedilen abdest alma, ibadet etme, kurban kesim, kafeterya ve yemek pişirme alanları ile çeşitli etkinliklerin yapılabileceği sosyal alanlarıyla birlikte, Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesi bölgede inanç turizmi açısından önemli bir merkez haline gelecek.

Başkan Tosun;  “Manevi Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz”

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesi etrafında süren çalışmaların bölgenin manevi atmosferine katacağı öneme dikkat çekerek; “Bugün Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi Projesi çalışmalarını birlikte inceleme imkanı bulduk. Başkanımız Cengiz Ergün’ün ilçemize yapmış olduğu ziyaretten dolayı da çok mutlu ve onure olduk. Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbeleri Kula için önemli, biz bu manevi değerlere elimizden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz. Türk-İslam büyüklerimiz Tabduk Emre ve Yunus Emre’nin türbelerinin bulunduğu alanda meydan ve çevre düzenlemesi, bakım, onarım ve gelen ziyaretçilere konforlu sosyal alanların sağlanması için Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte güzel bir proje ortaya koyduk. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sevgi ve hoşgörünün mimarları Tabduk Emre ve Yunus Emre Hazretlerine vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Bu konuda her türlü desteği sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

9.2.2018