Kula Belediyesi’nin Uygulamalı Girişimcilik Kursu 26’ıncı Kez Açıldı

Kula Belediyesi, iş kurmak isteyen esnaf adayları için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursu açtı.

Kula Belediyesi, ilçe ekonomisini destekleyerek vatandaşların gelirlerinin artması için projelerine devam ediyor. Kula Belediyesi ve Manisa KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliğinde kendi işini kurmak isteyen yerel girişimcileri desteklemek ve yeni iş sahalarının kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen kursa kayıt olan girişimcilere uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmeye başlandı. 30 girişimci adayının katıldığı kurs, Cemal Ergün Engelsiz Yaşam Merkezi Eğitim Salonunda toplam dört gün sürecek. Sertifikasın alan girişimciler, açtıkları işyerlerinde hibe ve faizsiz kredi olanaklarından faydalanabilecek.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula’da iş sahalarını genişletmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Sanayide çevre ilçelerin gerisinde kaldığımız için Kula’nın ekonomisini geliştirmek için özel teşebbüsleri teşvik etmemiz gerekiyor. Kula Belediyesi olarak, KOSGEB girişimcilik kursları düzenleyerek kendi işini kurmak isteyen esnaf adaylarına kurs düzenliyoruz. Manisa genelinde KOSGEB kursu sayısı bakımından en fazla biz açtık.  Ne kadar çok vatandaşımız bu kurslardan yararlanırsa Kula’mıza o kadar fazla katkısı olur. Tüm kursiyerlerimizi gelecek iş hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

12.2.2018