Kula Belediyesi’nden Geri Dönüşüme Destek

Kula Belediyesi, okullarda çevre duyarlılığını arttırmak ve geri dönüşüm konunda farkındalık oluşturmak amacıyla geri dönüşüm kutusu ve atık pil toplama kutuları dağıtıyor. Tabduk Emre İlkokulu ve Jeopark Ortaokulu’nda başlatılan uygulama tüm okulları kapsayacak.

Kula Belediyesi tarafından, okullarda geri dönüşüm bilincini arttırmak, geri dönüştürülebilen atıkların toplanmasını ve kolayca ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla ilçedeki tüm ilkokul ve ortaokullara plastik şişe ve pil toplama kutusu yerleştirilecek. İlk olarak Tabduk Emre İlkokulu ve Jeopark Ortaokulu’na Kula Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından pet şişe geri dönüşüm kutusu ve atık pil toplama kutuları yerleştirildi. Öğrencilere pet şişe ve atık pillerin çevreye zarar vermemesi geri dönüşümle doğanın korunması hakkında bilgilendirme yapıldı. Uygulamadan dolayı mutlu olduklarını belirten öğrenciler, pet şişe ve atık pilleri artık çöpe değil geri dönüşüm kutularına atarak çevreyi kirletmeyeceklerini söylediler. Çevreye karşı duyarlı bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdiğinden dolayı Kula Belediyesi’ne teşekkür eden Okul Müdürleri Enver Yılmaz ve Hüseyin Mutlu, geri dönüşüm kutularını Kula Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hayrettin Yeşil’den teslim aldı.

Başkan Tosun, “Hepimiz, Çevreye Karşı Sorumlu Olmalıyız”

Çevre kirliliğine karşı dikkat çekmek ve çevreyi korumaya karşı duyarlı gelecek nesillerin yetişmesi için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “ Kula Belediyesi olarak küçük yaşlarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla Kula’da faaliyet gösteren ilkokul ve ortaokullarda geri dönüşüm projesi başlattık. Her geçen gün ülkemizde çevre kirliliği artmakta ve yaşam kalitemizi düşürmektedir. Bizler bu kirliliğe engel olmak için gelecek nesillerimizi geri dönüşüm konusunda bilinçli birer birey olarak yetiştirmeliyiz. Doğamızın dengesini bozmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Ortak yaşam alanımız olan doğayı temiz tutmak hepimizin birer vatandaşlık görevidir” dedi.

8.3.2018