Başkan Tosun, “İstiklal Marşı Milli Birlik Ve Beraberliğimizin Belgesidir”

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 12 Mart 1921’de milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı’nın 97. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

İstiklal Marşı’nın vatan sevgisinin ne demek olduğunu en iyi şekilde anlatan bir milli marş olduğunu belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “ Bugün milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un özgürlük ve milli duyguları ile yazdığı İstiklal Marşımızın kabulünün 97. Yıl dönümü. İstiklal Marşı ve bayrak bir milletin vazgeçilmez yapı taşlarındandır. İstiklal Marşı, atalarımızın bu güzel Anadolu’yu bizlere yurt yapmak için canla başla nasıl bir milli duyguyla savaştığını anlatan bir bildiridir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir. İstiklal Marşı, Türk Milletinin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescilidir. Yapılan kurtuluş ve milli mücadele savaşlarında Türk Milleti’nin ne eziyet ve zorluklarla alındığını belirterek bu yüzden İstiklalin Türk Milleti’nin hakkı olduğunu söyleyerek bizlere emanet etmiştir. Bugün yine ülkemize kötü emelleri olan terör örgütlerinin saldırısı devam etmektedir. Nitekim bilinmelidir ki bizler geçmişten bugüne topraklarımızı hainlerin ellerine bırakmadık yine bırakmayacağız. Bugün bize düşen bayrağımıza, milli marşımız olan İstiklal Marşı’mıza sahip çıkarak, onlara saygı duymak, şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadan onları rahmet ve minnetle anmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 97. yıldönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

12.3.2018