Kula’da Kadir Gecesi’nde 7 bin 500 Kişilik Dev İftar Sofrası

Kula Belediyesi tarafından Kadir Gecesi’nde düzenlenen geleneksel iftarda 7 Bin 500 kişilik yemek dağıtıldı. Kulalılar beraber iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Kula Belediyesi, her yıl Ramazan ayında düzenlediği geleneksel Kadir Gecesi iftar programında binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Yapılan etkinlikte binlerce Kulalı, mehteran gösterisi, Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, dualarlaMevlana Caddesi üzerinde yüzlerce metrelik iftar sofrasında servis edilen iftar menüsü ile oruçlarını açtılar.  Kadir Gecesi Özel İftar Programı’na Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP Manisa Milletvekili Adayı Nurullah Savaş, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mümtaz Kahya, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediye Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanı Mikail Bulut, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran takımının gösterisi ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eti. İftarın ardından ibadetlerini yapmak için Süleyman Şah Camii’ne akın eden vatandaşlar, cami içerisine sığmayarak bahçeye ve sokaklara taştı. Kula Belediyesi, teravih namazından sonra camiden çıkan cemaate ikram çeşmesinden ikramlarda bulundu.

Başkan Tosun; “Gönüllerimiz Bir, Sevinçlerimiz Bir”

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kadir Gecesi’nin bereketini hep birlikte yaşadıklarını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “ Bir ömür olan bu Kadir Gecesi’nde beraberiz. Ramazan, birlik demek, beraberlik demek huzur demek küskünlerin barışması demek bizde bu amaç doğrultusunda böylesi güzel bir günde binleri bir arada toplamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Ramazanı uğurlamanın hüznünü yaşarken Kadir Gecesi’ne kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Duaların geri çevrilmediği bu mübarek gecede, ülkemiz için, milletimiz için ve tüm İslam alemi için dua edelim boş geçirmeyelim. Ben bu gecede özellikle katılan katılımcılarımıza, gecenin hazırlanmasında emeği olan belediye personellerimize ayrıca yemeğe katkıda bulunan hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Kadir Gece’nizi tebrik ediyorum” dedi.

11.6.2018