Kula Halkı’nın %81’i Başkan Tosun’dan Memnun

STOPAR-K Stratejik Toplumsal Araştırma Firması’nın kamuoyu yoklamaları kapsamında Kula’nın 60 mahallesinde 5 Bin 853 vatandaşla yüz yüze gerçekleştirdiği anket sonuçları açıklandı. Anket sonuçlarında Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un çalışmalarında %81 gibi büyük bir oranda memnuniyet çıktı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden %53.6’lık oy oranıyla Kula Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Tosun, görevinde 4 yılı geride bıraktı.  44 bin 951 nüfuslu Kula’da 4 yılı aşkın süredir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Başkan Tosun, alt ve üst yapıdan park ve yeşil alanlara, prestij caddelerden, arazi yollarına sosyal belediyecilik çalışmalarından dev istihdam yatırımlarına varıncaya kadar birçok çalışmayı hayata geçirdi. STOPAR-K araştırma şirketi tarafından ülke genelinde yapılan geniş kapsamlı, bölgesel kamuoyu yoklamaları kapsamında Kula’nın 60 Mahallesi’nde 9 Temmuz 2018 ile 13 Temmuz 2018 tarihleri arasında 5 bin 853 vatandaşla yüz yüze anket çalışması gerçekleştirildi. Ankete katılanlar, “Kula Belediyesi’nin hizmetlerine 1 ile 10 puan arası kaç puan verirsiniz” sorusuna 10 üzerinden 7,75 puan verdi. 5 bin 853 vatandaşın katıldığı ve “Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un Belediye Başkanlığından memnun musunuz?” sorusuna %39,45 “Kesinlikle Memnunum”, %42,35 “Memnunum” %18,2 “Hiç Memnun Değilim”  cevabını verdiği ankette Başkan Tosun’a toplamda yüzde %81,8 oranında memnuniyet çıktı.

Kulalılar, En Çok  Altyapı, Köprülü Kavşak, Yol ve Ulaşım Hizmetleri İstiyor

Kula’nın 60 mahallesinde vatandaşlarla yapılan yüz yüze ankette “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden beklediğiniz en öncelikli hizmet hangisidir?” sorusuna en yüksek %32,40’lık oranla “altyapı hizmetleri” ve “%28,60’lık oranla “köprülü kavşak” cevabını verdi. Ankete katılan vatandaşlar, “Kula Belediyesi’nden beklediğiniz en öncelikli hizmet hangisidir?” sorusuna ise en yüksek %42,40 oranla yol ve ulaşım hizmetleri istedi.

Kadınlar, Belediye Hizmetlerinden Daha Memnun

Demografik değişkenler cinsiyet, eğitim, yaş, ekonomik gelire göre yapılan araştırmada “Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un belediye başkanlığından memnun musunuz?” sorusuna kadın katılımcılar %41,96 oranla “kesinlikle memnunum”, erkek katılımcılar ise %36,95 oranla “kesinlikle memnunum” yanıtını verdi.

Kulalıların %76’sının, Gelecek Yerel Seçimlerde Tercihi Belli

2019 yerel seçimleri için kamuoyu yoklamasının da yapıldığı anket çalışmasında “Önümüzdeki belediye başkanlığı seçimlerinde hangi parti adayını desteklemeyi düşünürsünüz?” sorusu katılımcılara yöneltildi. Ankete katılan vatandaşların, %76,1’i herhangi bir siyasi partiye oy vereceğini söylerken geriye kalan %23,9 oranda diğerleri ve kararsızlar yer aldı. Herhangi bir siyasi partiye oy vermeyi düşünenlerin %41,5 oranla çoğunluğu MHP’yi tercih etti. Ankette, Ak Parti’ye %24,2, CHP’ye %6,7, İYİ Partiye %3,70, kararsızlar ve diğerlerine ise %23,9 oran çıktı.

Başkan Tosun, “Bizlerde, Kula ve Kulalılardan Memnunuz”

Kamuoyu araştırmasının sonuçlarını değerlendiren Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “ 30 Mart 2014 yılında başladığımız hizmet yolculuğumuzda, geride bıraktığımız yaklaşık 4,5 yılda olduğu gibi, aynı azim ve heyecanla, hizmet ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yapılan hizmetlerde en büyük pay, her zaman güvenlerini yanımızda hissettiğimiz hemşehrilerimizindir. Ortaya çıkan anket sonuçları da çalışmalarımızı destekleyicidir. Hayallerimizde olan yepyeni ve daha görkemli bir Kula için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tarafsızlıkla ortaya çıkan anket sonuçlarının, bizlerin çalışmalarını desteklediğini görmek bizleri mutlu ettiği kadar eksikliklerimizi de görme imkanı bulduk. Bunları göz önüne alarak çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. İnşallah bu memnuniyet oranları, özellikle istihdam yatırımları sonucu dışarıya göç vermeyi önlediğimizde ve işsizliği büyük ölçüde giderdiğimizde daha da artacağını düşünüyorum. Ankete katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İlçemize en iyi hizmetleri sunmak noktasında durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

7.8.2018