Cumhuriyetimizin 95. Yılı Kula’da Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. yıldönümü Kula’da Yunus Emre ve Şehit Ömer Halis Demir Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yurdun dört bir yanında coşku içerisinde kutlandı. Kula’da Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayan kutlamalar, Yunus Emre ve Şehit Ömer Halis Demir Kent Meydanı’nda devam etti. Kutlama törenine; Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gürsel Aydın, Askerlik Şubesi Başkanvekili Asteğmen Emre Aydoğmuş,  İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Mustafa Yıldırım,  Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri,  Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, kamu kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda Kulalı katıldı.

Düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kula Kaymakamı Kemal Duru günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Duru, "Bugün Ülkemizin her köşesinde, Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz. 29 Ekim, milletimizin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Ülkemiz, cumhuriyetin ilanıyla birlikte kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemi mesafeler kat etmiş ve bugün modern dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir” dedi.

Kaymakam Kemal Duru’nun konuşmasının ardından program, törene katılan öğrencilerin şiirlerini okuması, Halk Oyunları ile devam etti. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

29.10.2018