Kula’da Şehir İçi Doğalgaz Altyapı Çalışmaları Başladı

Kula Belediyesi ile AKSA Enerji arasında gerçekleştirilen Doğalgaz Dağıtım işbirliği kapsamında Kula’ya döşenecek olan 25 Milyon TL’lik yatırım ile 286 kilometre civarında doğalgaz hattının çalışmaları başladı.

Kula Belediyesi ile AKSA Enerji işbirliği ile gerçekleştirilen, Kula doğalgaz şehir içi dağıtım hattı çalışmaları 4 Eylül Mahallesi Kurtuluş Caddesi’nden başladı. Çalışmalar kapsamında 2018 yılının sonuna kadar ilk etapta 2,5 km’lik alanda Kula’ya ilk gaz kısmi olarak verilecek. Kula Belediyesi’ne bağlı ekiplerde altyapı çalışmaları yapılan alanlarda üstyapı onarım ve tadilat çalışmalarını gerçekleştirecek. Doğalgaz hattı çalışmalarının başladığı Kurtuluş Caddesi’nde incelemelerde bulunan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Belediye Meclis Üyesi Vedat Yılmaz ile birlikte hat döşeme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Temiz enerji doğalgaz ile Kula’nın temiz havaya kavuşacağını belirten Başkan Tosun; “28 Eylül’de Zaferiye Mahallesi Divlit Caddesi’nde ilk kazmasını vurduğumuz Kula şehiriçi doğalgaz hattı altyapı çalışmalarımız başladı. 28 Eylül’de doğalgazın ilk kazmasını Divlit Caddesi’nden vurmuştuk. Oradaki alt yapı, elektrik kablolarının yer altına alınması ve üst yapı çalışmalarından kaynaklı Divlit Caddesi’ndeki çalışmalarımızda yılbaşına kadar devam edecek. Bu sebeplerden dolayı çalışmalarımızı Kurtuluş Caddesi’ne doğru kaydırdık. Doğalgaz, dünyada en temiz enerji yakıtlarından bir tanesi. Kula’nın da en büyük sorunlarından birsi olan hava kirliliği de yapılan çalışmalar ile bir iki yıla kadar çözüme kavuşmuş olacak. Aksa doğalgaz şirketi ile amacımız bu yılın sonuna kadar 2.5 km’lik alanda çalışmaları tamamlayıp Kulamıza ilk doğal gazı verebilmek. Yapılan çalışmalar ile en yakın zamanda Kula’ya kısmi ilk doğalgaz verilecek. Bizim Kula’da yaklaşık 200 kilometrelik bir şebeke hattımız var biz bu şebeke hattını tahminen 3-5 sene içinde tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah kazasız belasız, herhangi bir iş kazası yaşanmadan çalışmalarımızın devam etmesini temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

21.11.2018