Kula’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı Düzenlendi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Başöğretmen sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl kutlanan öğretmenler günü Kula’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kula’da 24 Kasım Öğretmenler Günü olmasıyla dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen’in Yunus Emre ve Şehit Ömer Halis Demir Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı önüne çelenk sunumu ile başlayan program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çelen sunma töreninin ardından program Yunus Emre Kültür Merkezinde devam etti. Kutlama Programına; Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanvekili Faik Şentürk, .  İlçe Jandarma Komutanı Vekili Astsubay Kd. Bçvş. Nedim Yerli, Kula Belediye Meclis Üyesi Vedat Yılmaz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Mustafa Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile devam eden kutlama programında Jeopark Ortaokulu Öğrencileri’nin hazırlamış olduğu, şiir, koro dinletisi ve video sunumu yapıldı. Ödül törenin yapıldığı programda, yeni öğretmen adayı yemin etti. Kutlama programı, halk oyunları gösterisi ile son buldu.

24.11.2018