Essanlar Evi’nde Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile Kula’daki tarihi Essanlar Evi’ndeki yenileme çalışmaları devam ediyor. 1 Milyon 100 bin liralık yatırım ile tamamlanacak olan tarihi yapının restorasyon çalışmaları bittikten sonra butik otel olarak hizmet vermesi planlanıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, Kula’daki tarihi yapıların turizme kazandırılması amacıyla yaptığı yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda tarihi Essanlar Evi’nde yürütülen restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tarihi dokusu eşsiz mimarisi ile Kültür dünyasına armağan edilen Tarihi Kula Evleri’nde başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla turizm faaliyetlerinin de artması ve ilçenin daha çok tanınması amaçlanıyor. Essanlar Evi’nin restorasyonu 1 milyon 100 bin liraya tamamlanacak. Proje tamamlandığında tarihi evin butik otel olarak hizmet vermesi planlanıyor. Tarihi yapı iki kattan oluşuyor ve 700 metrekarelik bir alan üzerinde bulunuyor.

27.11.2018