Yunus Emre ve Tabduk Emre’ye Vefa Projesi’nde Sona Yaklaşıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde yürütülen ve Ege Bölgesi’nin inanç turizm açısından önemli merkezi olan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kula’nın her geçen gün artan turizm potansiyeline karşılık ilçedeki restorasyon ve çevre düzenlemelerine öncelik veren Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi projesi kapsamında başlattığı çalışmalarında sona yaklaştı. 37 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Projenin işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı.  Çevre düzenlemesinin yanında ziyaretçilerin ziyaret sırasında bütün gereksinimlerini karşılaması için düzenlenen sosyal alanların inşaatı da hızla devam ediyor. Proje tamamlandığında Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi yeni yüzü ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Başkan Tosun; “Kula, İnanç Turizminde Bölgenin Merkezi Olacak”

Kula’nın artık turizmi ile anılan bir ilçe olmaya başladığını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Anadolu Erenlerinden Yunus Emre’nin diyarını daha da güzelleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz çevre ve meydan düzenleme projesinde uzun soluklu çalışmalarımız sonucunda artık sona yaklaştık. Tamamlandığında Kula, inanç turizminde bölgenin en önemli merkezi olacak. Rabbim, niyetimizi salih hizmetlerimizi daim eylesin.” dedi.

10.1.2019