Kula’nın 11 Yıllık Nüfus Düşüşü, İstihdamla Önlendi

Kula’da işsizliği önlemek ve ilçedeki dışa olan göçü aza indirmek amacıyla yapılan istihdam çalışmaları kapsamında Kula artık göç veren bir ilçe olmaktan çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) verilerine göre 2007 yılından beri sürekli nüfus düşüşü yaşanan Kula’da 2018 yılında %0,2’lik nüfusta artışı gerçekleşti.

Kula’da işsizliği önlemek ve ilçedeki dışa olan göçü aza indirmek amacıyla yapılan istihdam çalışmaları kapsamında Kula, göç veren bir ilçe olmaktan çıktı. Kula Belediyesi’nin Akar Tekstil işbirliğiyle İstihdam çalışmaları neticesinde Kula, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) verilerine göre 2017 yılında 44 Bin 403 olan nüfusu 2018 yılında 44 Bin 410’a ulaştırdı. 2014 yılından bu yana ilçenin ekonomik kalkınması açısından çok büyük projelere imza atan Kula Belediyesi, Akar Tekstil işbirliği ile 1750 kişiye istihdam çalışması ile Kula’nın 10 yıldan bu yana sürekli düşüş gösterdiği nüfusunu 2018 yılında artışa geçirmeyi başardı. İstihdamın yanında yapılan çevre düzenlemeleri ve sosyal projeler ile vatandaşların yaşam alanlarını geliştiren Kula’da Belediyesi, ilçenin nüfusunu dinç tutmaya karlı.

Başkan Tosun; “ Amacımıza Ulaştık”

Kula’nın üreten ve ürettikçe gelişen bir ilçe olacağını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “ 4.5 yılından bu yana Kula’nın en büyük sorunu olan işsizlik ile mücadele veriyoruz. Yıllardır iş bulmak için il il ilçe ilçe gezen gençlerimizin artık memleketlerini terk etmemeleri için çalışmalarımızı istihdam yönünde yoğunlaştırdık ve çok şükür amacımıza ulaştık. Artık Kulamız göç veren bir ilçe olmaktan çıktı. 1750 kişiye iş sağlayacak istihdam projemizi hayata geçirdiğimizden bu yana Kula’ya bir hareketlilik geldi. Ekonomik açıdan rahata kavuşan vatandaşlarımız mutlu biz böyle hayırlı bir işe vesile olduğumuz için onlardan daha mutluyuz. Kula’yı daha güzel günler bekliyor” dedi.

4.2.2019