Kula Belediyesi, Binlerce Kişiyi İftarda Buluşturdu

Kula Belediyesi tarafından Kadir Gecesi’nde düzenlenen geleneksel iftarda 10 bin kişilik yemek dağıtıldı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Ramazan ayının güzelliklerini ve bereketini bu kez de Kulalı hemşehrileriyle paylaştı.

Kula Belediyesi, her yıl Ramazan ayında düzenlediği geleneksel Kadir Gecesi iftar programında binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Yapılan etkinlikte binlerce Kulalı,  Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, dualarla Mevlana Caddesi üzerinde yüzlerce metrelik iftar sofrasında servis edilen iftar menüsü ile oruçlarını açtılar.  Kadir Gecesi Özel İftar Programı’na Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gürsel Aydın, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Mustafa Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediye Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanı Mikail Bulut, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programı, ilahiler ve dualarla devam etti. İftarın ardından ibadetlerini yapmak için Süleyman Şah Camii’ne akın eden vatandaşlar, cami içerisine sığmayarak bahçeye ve sokaklara taştı. Kula Belediyesi, teravih namazından sonra camiden çıkan cemaate ikram çeşmesinden ikramlarda bulundu.

Başkan Tosun; “Ramazan, Hep Bilikte Olunca Güzel”

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kadir Gecesi’nin bereketini hep birlikte yaşadıklarını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “Ramazan, birlik demek, beraberlik demek huzur demek küskünlerin barışması demek bizde bu amaç doğrultusunda böylesi güzel bir günde binleri bir arada toplamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Ramazanı uğurlamanın hüznünü yaşarken Kadir Gecesi’ne kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Duaların geri çevrilmediği bu mübarek gecede, ülkemiz için, milletimiz için ve tüm İslam alemi için dua edelim boş geçirmeyelim. Ben bu gecede özellikle katılan katılımcılarımıza, gecenin hazırlanmasında emeği olan belediye personellerimize ayrıca yemeğe katkıda bulunan hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Kadir Gece’nizi tebrik ediyorum” dedi.

31.5.2019