Kula’da 25 Milyon Liralık Dev Yatırımda Sona Yaklaşılıyor

Manisa’nın Kula İlçesinde Kula Belediyesi ve Türkiye’nin tekstil sektöründeki öncü firmalarından Akar Tekstil işbirliğiyle yapılan 25 Milyon Liralık dev yatırım ile tekstil fabrikası inşaatında sona yaklaşılıyor.

Kula Belediyesi’nin işsizliği önleme ve ilçede istihdam alanı oluşturma amacıyla özel bir tekstil firmasıyla başlattığı 25 Milyon Lirayı bulan bir yatırım ile yapılan tekstil fabrikası üretime başlamak için gün sayıyor. 10 bin 507 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen tekstil fabrikası tamamlandığında Kula ilçesindeki kamu ve özel sektör işbirliğiyle yapılan en büyük yatırım olma özelliğini taşıyacak. Tekstil Fabrikası, Ramazan Bayramı’nın hemen sonrasında kademeli olarak ilk üretimine başlayacak ve sene sonunda tam kapasite hizmet verebilecek. Akar Tekstil olarak üretim faaliyeti yürütecek olan tekstil fabrikası, toplamda 2 bin kişiyi çalıştırma hedefiyle bölgedeki istihdama da katkı sağlanacak.

Başkan Tosun; “ İlçe Ekonomisine Büyük Katkı Sağlayacak”

Tekstil Fabrikası inşaatında incelemelerde bulunan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “Kula Belediyesi olarak, Akar Tekstil işbirliğiyle toplamda 25 milyona ulaşan dev yatırımla, 2 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak tekstil üretim sahasını ziyaret ettik . Tam bir yıl önce firma ile imzaladığımız ‘İşsizliği Önleme ve İstihdam Projesi’ ile şuan zaten Kula’da yaklaşık 750 kişi iş sahibi oldu. Fabrika inşaatında sona geldik. Bu proje sayesinde ilçemiz hem tekstil sektöründe yeniden marka olacak hem de Kulalı vatandaşlarımıza istihdam sağlayacak.

1.6.2019