TURİZM FİLMLERİ FESTİVALİ'NDEN KULA BELEDİYESİ2NE ÖDÜL

Kula Belediyesi, Uluslararası İstanbul Turizm Filmleri Festivali’nde ülke turizmi ve destinasyon turizmi belgeseli kategorisinde ‘Yaşayan Müze Kula’ belgeseliyle en iyi belgesel film ödülünü kazandı.

4. Uluslararası İstanbul Turizm Filmleri Festivali’nde ödül töreni, İstanbul Topkapı sarayında gerçekleştirildi. Bölge, ülke, şehir, gastronomi, hizmet, spor, kültür, ekolojik turizm, etkinlik, destinasyon, timelapse kategorileri ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu. Kula Belediyesi’nin imkânlarıyla çekilen, görüntü yönetmenliğini ise yine Belediye’nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde görevli personeli Cihad Kıtır’ın yaptığı, Kula’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı ‘Yaşayan Müze Kula’ adlı belgesel film, Kültür, Turizm ve Spor Filmleri Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen 4. Uluslararası İstanbul Turizm Filmleri Festivali’nde ülke turizmi ve destinasyon turizmi kategorisinde ‘En İyi Belgesel Film’ seçildi. ‘Yaşayan Müze Kula’ belgeseli bu ödülle ayrıca, 2019 yılı içerisinde 20 farklı ülkede düzenlenecek Uluslararası Film Festivalleri’nde de yarışmacı olmaya hak kazandı.

Törende açılış konuşmasını yapan Uluslararası İstanbul Turizm Filmleri Festivali Başkanı Can Saraçoğlu, festivalin bu yıl 4.’sünün gerçekleştirildiğini hatırlatarak, ödül alan filmleri yurtdışında düzenlenen film festivallerine göndererek ülke turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Tosun; “Kula, Bizim Kültür Hazinemiz”
Kula’daki turizm potansiyelini Türkiye’ye ve tüm dünyaya en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediklerini ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “ Tarihin kadim şehri Kula, birçok medeniyetin izlerini gnümüze kadar korumuş bir kültür hazinesi. Kula’nın turizm potansiyelini öncelikle Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz.  Bu kapsamda Belediye olarak tarihi yapıların korunması ve restorasyonu, kültür, sanat, turizm ve tanıtım noktasında bir çok çalışma yapıyoruz. 2018 yılı içerisinde Belediyemiz imkanlarıyla çekimleri tamamlanan ‘Yaşayan Müze Kula’ belgeselinin uluslararası bir film festivalinde ödül alması Kula’nın tanıtımı açısından önemlidir. Önümüzdeki günlerde de bir gala ile  Ödüllü Belgesel filmi gösterime sunacağız.” dedi.

21.6.2019