Kula Er Meydanı 24. Kez Kuruldu

4 Eylül Kula’nın Düşman İşgalin’den Kurtuluşu Etkinlikleri kapsamında bu yıl 24'üncü düzenlenen Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivan Serhat Gökmen oldu.

Türkiye’de isim yapmış en iyi Başpehlivanların katıldığı 24’üncü Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivanlığı Serhat Gökmen göğüsledi. Spor Toto Yeni Kula Spor Kompleksi Güreş Sahası’nda kurulan er meydanında, 15 başpehlivan ve 150’nin üzerinde pehlivanın katıldığı güreşleri, Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş takip etti. Kaymakam Duru ve Başkan Tosun ve protokol üyelerinin, er meydanında güreş severleri selamlaması ile başlayıp gün boyu süren güreşler, renkli görüntülere ve kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Er meydanında tüm boylarda çekişmeli müsabakaların yaşandığı güreşlerde 2006 Kırkpınar Başpehlivanı Osman Aynur, İsmail Koç, Serhat Gökmen, Ekrem Yavuz ve Hüseyin İyican gibi Türkiye’nin en ünlü 15 Türkiye başpehlivanı, başpehlivanlık için kıspet kuşandı. Kula Belediyesi Güreş Takımı pehlivanlarının da yer aldığı müsabakalarda pehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde yapılan müsabakaların sonunda başpehlivanlıkta finale adını yazdıran Serhat Gökmen ve Hüseyin İyican mücadelesinde Serhat Gökmen kazanarak 24. Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Başpehlivanı olurken ikinci Hüseyin İiyican, üçüncüler, Şahali Kurt ve İsmail Koç oldu.

13.9.2019