YUNUS EMRE, KULA'DA KABRİ BAŞINDA ANILACAK

Gönüller sultanı, sevgi ve hoşgörünün mimarı, Büyük Türk Mutasavvıfı Yunus Emre ve Hocası Tabduk Emre, Kula'nın Emre Köyü'nde bulunan türbesinde bu yıl 17.’si düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

Büyük Türk Mutasavvıfı Yunus Emre ve Hocası Tabduk Emre, Kula Belediyesi tarafından bu yıl 17.’si düzenlenecek Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri kapsamında 15 Eylül Pazar günü, Kula’nın Emre Mahallesinde bulunan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi’nde anılacak. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun tarafından açıklanan etkinlik programına göre, etkinlikler saat 11.00'de Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi ziyareti ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra protokol konuşmaları gerçekleştirilecek. Tarihçi yazar Naci Yengin’in Yunus Emre konulu sunum ve anlatımı, Yunus Emre İlahileri, Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin icra edileceği etkinliklerde ziyaretçilere yöresel keşkek ve nohut yemeği ikram olarak verilecek.

Başkan Tosun; “Bizim Yunus, Her Eylül Ayının İkinci Pazarı Kula’da Anılacak”

Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri’nin 17.'sini düzenlemekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, " Aşkın, sevginin ve barışın timsali olan Yunus Emre'yi Kula’da binlerce vatandaşımız ile anmak, Bizim Yunus’un çizgisini yol edinmek bizleri oldukça heyecanlandırıyor. İnsanlığın birlik ve beraberliğe, barışa, dostluğa ve sevgiye ihtiyaç duyduğu günümüzde bizler, bu umutları Yunus Emre'nin mısralarında, Tabduk Emre’nin eğri odun girmeyen eşiğinde bulabiliyoruz. Kula Belediyesi olarak geleneksel hale gelen Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri, 2010 yılından beri Ramazan-ı Şerif’in yaz aylarına denk gelmesi hasebiyle Kadir Gecesi’nde icra ediliyordu. Son iki yıldır da Türbe etrafında süren çevre ve meydan düzenlemesi çalışmalarından dolayı etkinliklerimize ara vermiştik. Bundan böyle, her yıl Eylül ayının ikinci Pazar günü, Emre Mahallemizde bulunan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi’nde anma etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Herkesi, Yunus’un gönül sofrasına, bu güzel birlikteliğe şimdiden davet ediyorum" dedi.

13.9.2019