TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK JEOPARKI, İSPANYA'DA TEMSİL EDİLİYOR

Türkiye’nin ilk ve tek olma özelliğine sahip “Avrupa Ve UNESCO Jeoparkı” Kula-Salihli Jeoparkı, İspanya’da düzenlenen 15. Avrupa Jeoparklar Ağı Konferansı ve 44. Avrupa Jeoparklar Ağı Koordinasyon Komitesi’nde Türkiye’den tek katılımcı Jeopark olarak ülkemizi temsil ediyor.

İspanya’nın Sevilla şehrinde, 15. Avrupa Jeoparklar Ağı Konferansı ve 44. Avrupa Jeoparklar Ağı Koordinasyon Komitesi Toplantısı gerçekleşiyor. 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılan ve UNESCO Global Jeopark Ağı içerisinde yer alan 40’a yakın ülkeden 850’den fazla temsilcinin katıldığı  15. Avrupa Jeoparklar Ağı Konferansı ve 44. Avrupa Jeoparklar Ağı Koordinasyon Komitesi’ne Türkiye’den ülkemizin ilk ve tek “Avrupa Ve UNESCO Jeoparkı olan Kula-Salihli Jeoparkı katıldı. İspanya’daki uluslar arası düzeydeki bu önemli konferansa, Kula-Salihli Jeoparkı’nı temsilen

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Kula-Salihli Jeoparkı Koordinatörleri Prof. Dr. Tuncer Demir ve Dr. Ahmet Serdar Aytaç katıldı. Kula Jeoparkı’nın mevcut sınırlarının genişletilerek ulusal ve uluslararası ağlarda öneminin daha da artırılması amacıyla Kula-Salihli Jeoparkı adıyla ülkemizin temsil edildiği konferansta yabancı delegelere Türkiye’nin tarihi ve turistik güzellikleri ve Kula-Salihli Jeoparkı hakkında bilgi veren Başkan Hüseyin Tosun, Başkan Kayda ve Koordinatör Prof. Dr. Tuncer Demir, katılımcıları Türkiye’ye davet etti.

Başkan Tosun; “ Ülkemizi Temsil Etmek Gurur Verici”

İspanya’da Türkiye, Manisa ve Kula’yı en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “İspanya’nın Sevilla şehrinde devam eden 15. Avrupa Jeoparklar Ağı Konferansı ve 44. Avrupa Jeoparklar Ağı Koordinasyon Komitesine katıldık.  Jeopark Koordinatörlerimiz Prof.Dr. Tuncer Demir ve Dr. Ahmet Serdar Aytaç’ın sunumuyla Türkiye’nin en genç volkanlarının bulunduğu Kulamızda ve Jeopark sınırlarımız içerisinde yer alan Salihli ilçemizdeki jeositler, doğal ve kültürel güzelliklerimizi yabancı delegelere anlatarak ülkemize davet ettik. Verimli bir şekilde geçen bu toplantının başta Kula olmak üzere Manisa ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Üst düzey yetkililerle birçok toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu tür toplantılar vesilesiyle Türkiye’yi ve kadim şehrimiz Kula’yı tanıtma imkanı buluyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

26.9.2019