KULA'NIN TURİZM POTANSİYELİNİ YERİNDE İNCELEDİLER

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, Kula’nın turistik ve tarihi yerlerini tanıtmak amacıyla Kula’ya gezi düzenledi.

Manisa’nın tarihi turistik bölgelerine yerli ve yabancı turistleri getirebilmek amacıyla kurulan Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, Kula’yı karış karış gezdi.  Komsiyon Başkanlı Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediye Meclis Üyesi İbrahim Kilimci ve yine komsiyonda yer alan Kula’nın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nedim Güner’in ev sahipliğinde Büyükşehir Meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi personellerinden oluşan komisyon Kula’ya gelerek tarihi ve turistik yerleri inceledi ve istişarelerde bulundu. Komisyon, Kula’da Kula Divlit Yanardağı, Jeopark Alanı, Tarihi Kula Evleri, Çukur Çeşmeler, Peribacaları, Çakırca Bazalt Sütunları, Emir Kalıcaları ve Tarihi Kula Çarşısını gezdi. Komisyonun gezerek ön çalışma yaptığı programda Manisa Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Celal Bayar Üniversitesi birlikte çalışarak önümüzdeki günlerde bir çalıştay yapılmasının da planlandığı ifade edildi.

Komisyon Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Kilimci ile Nedim Güner, komisyona Kula için ayrı bir program hazırladıklarından dolayı komisyon üyelerine teşekkür etti.

26.9.2019