GÖNÜLLER, BAĞDATLI SULTAN'DA BİRLEŞTİ

Her yıl geleneksel olarak Encekler Mahallesi'nde düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürü’nü Tanıtma ve Sanat etkinliği düzenlendi.

Kula’nın Encekler Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürü’nü Tanıtma ve Sanat etkinliği bu yıl yine coşku ile kutlandı. Programa; Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, Salihli Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Duran Öntaş, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar, Encekler Mahallesi vatandaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte, Bağdatlı Sultan mezarı başında dua eden vatandaşlar, semah gösterisi, yerel sanatçıların şarkı ve türkü dinletisi ile Bağdatlı Sultan Alevi Kültürü’nü Tanıtma ve Sanat etkinliği coşku ile kutladı. Şenlikte, Encekler Mahallesi Muhtarı Tuncay Demir, günün anısına Kaymakam Kemal Duru ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun vatandaşlara hitap etti.

6.10.2019