KULALI ŞEHİT UZMAN ONBAŞI KARAKAYA, TOPRAĞA VERİLDİ

Irak'ın kuzeyi Haftanin bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca havan topuyla yapılan taciz atışında şehit düşen Kula İlçesi Hacutufan Mahallesi kütüğüne kayıtlı Piyade Uzman Onbaşı Onur Karakaya (22), ailesinin ikamet ettiği Turgutlu İlçesinde toprağa verildi.

Kulalı İbrahim ve Ümmü Karakaya çiftinin 2 çocuğundan küçüğü olan 4 aylık nişanlı Piyade Uzman Onbaşı Onur Karakaya, dün, Irak'ın kuzeyi Haftanin bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca havan topuyla yapılan taciz atışında şehit düştü. Şehit Karakaya'nın cenazesi bugün, ilk olarak Turgutlu ilçesindeki Selvilitepe Mahallesi Gözde Sokak'taki baba ocağına getirildi. Burada alınan helalliğin ardından cenaze, tören için Turgutlu Şehitliği'ne getirildi. Törene Vali Ahmet Deniz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa 1. Komando Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Sebahattin Kalkan, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, askeri erkan, şehidin ailesi ve bine yakın vatandaş katıldı. Namazın ardından şehidin cenazesi, askerler tarafından omuzlara alındı. Şehit Onur Karakaya, Turgutlu Mezarlığı'ndaki şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

26.3.2020