BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARI ERTELENDİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de yaşanılan virüs salgını tehlikesine karşı alınan önlemler kapsamında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclislerinin yapacakları toplantılar ileri bir tarihe ertelendi. Alınan karar ile Kula Belediye Meclisinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantıları da ertelendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine gönderilen Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen korona virüs (Kovid-19) ile ilgili olarak önlemler alınmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs salgınının bir an önce engellenmesi, tüm vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclislerinin çalışmalarına yönelik ilave tedbirlerin alınmasının gerekli görüldüğü Manisa Valiliği’ne bildirildi. Korona virüs salgını nedeniyle tüm dünyada ve ülkemizde can kaybı ve vaka sayısının artmaya devam ettiğine dikkat çekilen yazıda, salgında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek ve hızlı olması nedeniyle vatandaşların toplu olarak bulunduğu mekanlara dikkat çekildi. Manisa Valiliği tarafından ilgili kurumlara bildirilen yazıda, yaşanan salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelendiği bildirildi.

27.3.2020