KULA'DA BAYRAM ÖNCESİ COVİD-19 DENETİMİ

Manisa’nın Kula İlçesi’nde İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü,Tarım ve Orman Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde berber, kuaför, taksi durakları, market, bakkallarda koronavirüs tedbirleri gereği denetimler yaptı.

Yeni tip korona virüs salgın hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler sıklaştırılıyor. Kula’da da Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların yoğunluk gösterebileceği berber, kuaför, ticari taksiler, pazar yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım faaliyetleri,  market ve bakkallarda kapsamlı denetim gerçekleştiriliyor. Denetimler, Kula Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile yapılıyor. İlçe Sağlık Müdürü Dr.

Güldane Kaçar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, İlçe Emnyet Müdür Vekili Mustafa Yıldırım ve Kula Beledyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Ulu’nun birlikte  katıldığı ilçe genelinde yapılan kapsamlı denetimlerde ekipler, yaptıkları denetimlerde esnafa uyarılarda bulunarak alınan Coronavirus önlem ve tedbirleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Yapılan denetimlerde koronavirüs tedbirleri kapsamında süresiz kapatılan iş yerlerinin kapalı olup olmadığı, çalışma saatleri yeniden düzenlenen iş yerlerinin belirlenen saatlerde faaliyet gösterip göstermediği ve marketler, berberi kuaför fırınlar, petrol istasyonları gibi iş yerlerinde 10 metrekareye bir kişi düşecek şekilde müşteri kabulü ve dışarıda sıra bekleyen şahısların sosyal mesafe kuralına uyup uymadığı denetleniyor.

21.5.2020