KULA OSB'DE ZEMİN ETÜT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Kula Karma OSB’de Zemin Etüt Çalışmaları Tamamlandı

Manisa'nın 44 Bin nüfuslu Kula ilçesinde 258 hektarlık alana kurulacak ve 2022 yılında ilk üretime başlaması hedeflenen Kula Karma OSB, tamamı faaliyete geçtiğinde yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Manisa'nın  Kula İlçesinde 'Zemin Etüt Çalışması' tamamlanan, ilk etabı 95 hektar toplamda ise 258 hektarlık alanda faaliyet gösterecek Kula Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB), binlerce kişiye yeni gelir kapısı oluşturacak.

Son dönemlerde özellikle tekstil üretiminde yaptığı ataklarla bölgesinde önemli bir değer olma yolunda ilerleyen Kula, yaklaşık 23 yıl önce başlanan Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında sona gelindi. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ilk etabı olan 95 hektarlık OSB alanının zemin etüt, yol, su elektrik ve kanalizasyon çalışmalarının projelendirilmesi yapılmaya başlandı.

Zemin etüt çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı ve Kula Karma Organize Sanayi Müteşebbis Heyet Başkanı Hüseyin Tosun, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. 1997 yılında başlanan OSB çalışmalarının Cumhur İttifakı ile birlikte hayata geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Tosun, 2020 yılı sonunda alt yapı yapım ihalesine çıkarak alanda çalışmalar başlayacak dedi.

“Halkın geleceği bu taşın toprağın arasında yatıyor”

Başkan Tosun açıklamasının devamında; “Zemin etüt çalışmaları sonrasında çalışmalarımıza çok daha fazla hız vereceğiz. 2021 yılında ise çok daha hızlı geçecek, Kula'da fabrikaların yükseldiği bir yıl olacak. OSB ile Kula'nın kaderi değişecek, geleceği inşa edilecek. Bizlere desteğini hiç esirgemeyen Teknoloji ve Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a ve Kulalı hemşehrimiz Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Kula Karma Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımız Cumhur İttifakı sayesinde çok hızlı ilerledi ve ete kemiğe büründü” ifadelerine yer verdi.

“1997 yılından bu yana OSB çalışmaları devam ediyor”

1997 yılından bu yana Kula OSB için çalışmaların sürdüğünün altını çizen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “2019 yılı içerisinde yüzde 69 hissesini Kula Belediyesi olarak devralarak çalışmalara başladık. Bu çalışmaların arkasından alt yapı yapım ihalesi ve arkasında da arsa satışlarımız gerçekleşecek. Bizler bir yıldır yerli ve yabancı yatırımcılarla, özellikle İstanbul'dan yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor. Çok kısa zaman içerisinde çok güzel gelişmeler olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

3.7.2020