TOKİ HAK SAHİPLERİ KURAYLA BELİRLENDİ

100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Manisa Kula ilçesine yapılacak 300 konut için kura çekilişi yapıldı.

Toplu Konut İdaresi tarafından ülke genelinde vatandaşlara yönelik yapılacak olan 100 bin yeni sosyal konut için başvuru süreci geçtiğimiz aylarda tamamlanmış, projelerin kura çekim tarih, yer ve saatleri de belirlenmişti. Kula’da yapılması planlanan konutların koronavirüs nedeniyle ertelenen kura çekimi 27 Temmuz’da gerçekleştirildi.

Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun Kula İlçesine 300 konutun;  210’u 2+1, 90’ı 3+1 olarak inşa edilecek. Yapılan kura çekimi sonucunda hak sahibi olacak olan kişiler konut bedelinin yüzde 10’unu peşin ödeyecek. Kura çekimlerinin ardından kısa süre içerisinde çalışmalarına başlanılacak konutların yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanacağı öğrenildi. 2 + 1 konutlar için 894 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade, 3 + 1 konutlar için ise 1022 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade uygulanacak.

BAŞKAN TOSUN; “ HAK SAHİPLERİNE HAYIRLI UĞURLU OLSUN"
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, TOKİ çekilişini değerlendirerek, “Korona virüs salgını dolayısıyla bu yıl TOKİ çekilişi canlı yayın yoluyla gerçekleştirildi. Kulamıza yapılacak olan 210 adet 2+1 ve 90 adet 3+1 toplamda 300 konutun sahipleri de çekiliş ile belli oldu. Hak sahipliğini kazanan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. TOKİ’nin Kula’daki projeleri sürecek ve önümüzdeki yıllarda bu çalışmaların devamı gelecektir. Projede emeği olan başta  Kulalı Hemşehrimiz Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet M. Kasapoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

KURADA ÇIKMAYAN VATANDAŞLAR TOKİ PARA İADESİ NASIL ALINIR?

Ziraat Bankası aracılığı ile başvurusu gerçekleşen ve yapılan kura sonrası hak sahibi olamayan vatandaşlar başvuru sırasında yatırmış oldukları tutarların iade işlemleri, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında ilgili banka tarafından iade edilecektir.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

27.7.2020