GÖLETTE BOĞULAN GENÇ İTFAİYE ERİ KULA'YI YASA BOĞDU

Manisa'nın Kula İlçesinde, girdiği gölette hayatını kaybeden itfaiye erinin cenazesi defnedildi.
Serinlemek amacıyla girdiği gölette boğulan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula İtfaiye Amirliği'nde görevli genç İtfaiye Eri Cihat Akkaş'ın cenazesi Kula Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından Kula İlçesine bağlı Başıbüyük Mahallesine getirilerek köy meydanında helallik alındı. Daha sonra cenaze, köy meydanında kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, Sivil Toplum Temsilcileri, kurum müdürleri, itfaiye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Olay, Başıbüyük Mahallesi Çelengöz sulama göletine 3 arkadaşıyla beraber balık tutmak için giden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula İtfaiye Şefliğinde görevli itfaiye Eri Cihat Akkaş (26), serinlemek amacıyla suya girmiş, suya girdikten sonra çırpınmaya başlayan Akkaş'a yardım etmeye çalışan arkadaşları sonuç alamamıştı.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edilmiş, daha sonra olay yerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğüne bağlı kurbağa adamlar ekibi Akkaş'ın cansız bedenine ulaşmıştı.

29.7.2020