BAŞKAN TOSUN'UN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, mesajında; "Milletimiz, tarihin hiç bir döneminde canı pahasına da olsa bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, milli ve manevi değerlerinden asla ödün vermemiştir. Milletimiz, kutsal saydığı değerler uğruna bir an bile tereddüt etmeden Şehit yahut Gazi olmayı göze almıştır. Aziz şehitlerimizin ve kahraman Gazilerimizin Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için verilen mücadelelerde gösterdiği fedakarlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan silinmeyecektir. Mevcut olan hiçbir dünyevi kıymetle ölçülemeyecek değerde ve önemde olan gazilerimiz; Ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Bugün, millet olarak, birlik ve beraberlik içinde bağımsız ve hür yaşıyor isek bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Sakarya Zaferi’nden sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşal Rütbesi ve ‘Gazi’ unvanı verilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurucu kahramanlarla birlikte, bu coğrafyada var olabilmemiz için hayatlarından seve seve vazgeçen aziz Şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan Gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimizin ve ailelerinin de “Gaziler Günü”nü kutluyor, sağlık ve uzun ömür dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

18.9.2020