GAZİLER GÜNÜ, TÖRENLE KUTLANDI

Kula’da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Yunus Emre ve Şehit Ömer Halis Demir Kent Meydanı’nda tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Yunus Emre ve Şehit Ömer Halis Demir Meydan’ında yer alan Atatürk Anıtı önünde tören gerçekleştirildi. Törene; Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Nurettin Yarımçam, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Çürük, Gaziler, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kula Kaymakamı Kemal Duru ve Gaziler adına Kıbrıs Gazisi İsmail Kara yaptı. Kaymakam Duru, konuşmasında, gazilik mertebesinin ne denli önemli olduğunu ve vatan müdafaasında savaşan ve gerektiğinde canından bile geçen askerleri saygıyla andı. Tören daha sonra Şehitlik Abidesine geçilerek, aziz Şehitlerin ruhuna okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İlçe Müftüsü Kamil Kırkız tarafından yapılan dua ile devam etti. Törenin sonunda, Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve protokol üyeleri Kula Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek gazilerle sohbet ettiler.

19.9.2020