BAŞKAN TOSUN, SULAMA GÖLETİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

Kula ilçe merkezinde bulunan Sulama Göleti’nde yağışların az olması ve sulama nedeniyle su seviyesi azaldı. Kula Belediye başkanı Hüseyin Tosun, geçitğimiz hafta balık ölümlerinin de görüldüğü gölette alınan tedbirleri yerinde inceledi.

Manisa’nın Kula İlçesi merkezinde bulunan sulama göletinde su seviyesi mevsimsel yağışların azlığı ve tarımsal sulamadan kaynaklı su seviyesi düştü. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, geçtiğimiz hafta balık ölümlerinin görüldüğü gölet için harekete geçerek tarımsal sulamada gelecek senelerde olumsuz bir durum yaşanmaması için Belediye ekiplerince gerekli tedbirleri aldırdı. Gölet havzasının temizlenmesi, göleti beseleyen dere ve çayların gelirini azaltan unsurların kaldırılması ile ilgili çalışma başlatıldı.  Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, bu yıl için sulama sezonunun bittiğini ve hasadına 10-15 gün kalan çok az çeşitte tarım ürünlerine suyu kontrollü kullandıracaklarını ifade ederek, "Bu yıl mevsimsel yağışların azlığı sebebiyle üreticilerimiz, sulama göletinden daha çok faydalanmak durumunda kaldı.  Sadece ilçemiz değil, Manisa ve Ege bölgemizde beklenen yağış almadığından bir çok yerde sulama göletleri çiftçinin, üreticinin can suyu oldu. Başta da belirttiğim gibi ülkemizdeki gölet ve barajların hepsinde genel olarak su seviyesinde azalma olduğunu biliyoruz. Şu an ilçemiz sulama göletinde tarımsal sulamadan ürün yetiştiren az sayıda üreticimize hasat sonuna kadar su vermeye çalışıyoruz” dedi.

22.9.2020