KULA'DA10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde Kula’da düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıldönümü dolayısıyla Kula’da resmi tören ve program gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’nın önünde bir araya gelen protokol ve vatandaşlar, saat: 09.05’te iki dakikalık saygı duruşundu bulunarak hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudular. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlayan Törene; Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Nurettin Yarımçam,İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,  kamu kurum ve kuruluşların amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Sirenler eşliğinde gerçekleştirilen Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol üyeleri, kurum ve daire amirleri ve vatandaşlar, Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programa katıldı. Jeopark Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programda Atatürk’ün hayatı ve Türkiye’ye kazandırdıkları çeşitli sunumlar ile anlatıldı. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren Kula Kaymakamı Kemal Duru, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yıkılmış ve dizlerinin üzerine çökmüş bir ulusun, azmi ve mücadelesi ile kendi küllerinden yeniden doğuşunun meşalesini yakmıştır. Aziz milletimizin inancı ve Atatürk’ün liderliği ile tam bağımsız olarak demokratik bir ülkede mevcudiyetimizi koruyoruz. O’nun bizlere emanet bıraktığı eserleri; Cumhuriyetimize ve demokrasimize  sonsuza dek sahip çıkacağımıza inancımız sonsuzdur. Dünyanın bile yüzyılın lideri olarak kabul ettiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü fiziki olarak aramızdan ayrılışının 82.  Yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu. Programda “Değerli Zamanlar” müzik kursiyerleri tarafından Atatürk’ün en sevdiği türküleri seslendirildi. Ayrıca öğrenciler tarafından hazırlanan video sunumları izletildi ve şiirler okundu. Tören sonunda “Manisa Okuyor” projesinde ilçede dereceye giren öğrencilere ödülleri Kula Kaymakamı Kemal Duru tarafından verildi.

10.11.2020