304 KONUTLUK KULA TOKİ İNŞAATI BAŞLADI

Dar gelirli vatandaşlar için yatay mimari anlayışıyla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun, İstanbul başta olmak üzere 81 ilde 2+1 ve 3+1 planında yapılacak 100 bin sosyal konut projesi kapsamında 304 konutun inşaatı Kula'da başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle TOKİ tarafından Kula İlçesindeki projenin yapılacağı alanda zemin düzenleme çalışmaları başladı.
Yatay mimari anlayışıyla yapılacak olan konutlar, depreme dayanıklı olacak.
Yapılan inşaat çalışmalarını inceleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yetkililerden bilgi aldı.

Kula'nın deprem kuşağında yer aldığını belirten Belediye Başkanı Tosun, geçmişten günümüze ciddi depremler yaşayan Kula'nın depreme dayanıklı konutlara ihtiyacımız var diye konuştu.

Başkan Tosun, Dar gelirli vatandaşlarımıza yaşam alanı oluşturmak amacıyla 304 kontluk TOKİ inşaat ve hafriyat çalışmaları başlamış oldu. Burada 40 bin metre kare üzerine kurulacak. Konutlar, 85 metre karelik 114 adet 2+1, 110 metre karelik 90 adet 3+1, iş yerleri, cami ve sosyal donatı alanları yer alacak. Kula, fay hatları olan bir ile ve Gediz grabeni içerisinde yer alıyor. Yakabağ mevkisinde olarak geçen bu bölge zemini yapılan etütlerde sağlam çıkıyor. Dolayısıyla yapılacak binalarda olası bir depreme karşı dayanıklı olacak. Yakabağ mevkisi özellikle seçilen bir bölge olduğunu sözlerine ekledi.
Kula'da inşaatı başlayan 304 konutun 400 günde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

19.11.2020