BAŞKAN TOSUN'UN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, dünyanın içerisinde bulunduğu pandemi sürecinde eğitimin ve öğretmenlerin değerinin daha iyi anlaşıldığına vurgu yaptığı tebrik mesajında, " Öğretmenlik sadece ders okutmaktan, belli bilgileri öğrencilere anlatmaktan ibaret değildir. Öğretmenlik; bilgi yanında tecrübe ve güzel bir gelecek inancıyla çocuklarımızı yarınlara hazırlama mesleğidir. Nice Türk ve İslam düşünürü yaşadıkları dönemlerin eğitimcileri, mürşidi ve mütefekkiri olarak öğrenmeye ve düşünmeye çok müstesna değer vermişlerdir. Milletimizin binlerce yıldır yüreklerinde taşıdığı insan sevgisi, barış ve yardımlaşma, üstün ahlak ve fazilet gibi değerleri yeni nesillere kazandıracak olanlar da öğretmenlerdir. İnsanlığın ilerlemesi için sarf edilen her çabanın, insanın yetişmesine verilen her emeğin kutsal olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Öğretmenlerimiz zulüm görmüş, çile çekmiş, mağdur olmuş, hain teröristlerin saldırısına uğramış; ne var ki sahip oldukları saygınlıklarından asla taviz vermemişlerdir. Zorlayıcı şartlar altında öğrencilerine bir kelime öğretebilmek için Siirt ili Eruh ilçesi Çetinkaya Köyü öğretmeni iken, 06 Eylül 1989 tarihinde PKK’lı hainlerce şehit edilen Kulalı Şehit Durmuş Güçlü öğretmenimiz hala kalbimizde, hala aklımızdadır. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın eğitiminde ve yarınlara hazırlanmasında kutsal bir rol alan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutlarken, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, emekli olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam diliyorum" diye konuştu.

23.11.2020