KULA'NIN DOĞALGAZ HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Manisa'nın Kula ilçesinde doğal gaz şebeke döşeme çalışmaları sürüyor.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, AKSA Manisa Doğalgaz firmasının Kula ilçe merkezinde alt yapı çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken, BOTAŞ’ın başlattığı çalışmalar sonucunda Akhisar,Gölmarmara, Salihli, Alaşehir üzerinden gelen doğalgaz ana boru hattının bağlantısının yapıldığını belirtti. Başkan Tosun, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Kilimci, Mustafa Uygun ve Nedim Güner ile birlikte Kula Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonunda devam eden hat bağlantı çalışmalarını inceledi. Başkan Tosun ve beraberindekiler burada BOTAŞ İzmir Şube Müdürlüğü Başmühendisleri Murat Demir ve Gürkan Topuz’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başmühendis Murat Demir: “ Kula'nın doğalgaz ihtiyacının karşılanması adına dağıtım şirketi aksa firması tarafından yapılan Kula Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonunun bağlantı noktası için buradayız. 36 inçlik Karacabey-İzmir doğalgaz iletim hattının Akhisar kısmından 16 inç olarak ayrılan doğalgaz boru hattının Gölmarmara, Salihli, Alaşehir, Kula istikametinden gelen hattın son noktası olan Kula Pig istasyonu ile Kula'ya doğalgaz verecek olan Kula RMA İstasyonu bağlantısını gerçekleştirmiş oluyoruz”

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 1,5, 2 sene önce başlayan doğal gaz çalışmaları yavaş yavaş nihayete eriyor. Bugün itibariyle indirici istasyonun bulunduğu yerlerde işlemler bitmek üzere. Aksa Enerji'nin terfi hattını, BOTAŞ'ın doğalgaz ana hattına bağlama çalışmaları bugün itibariyle tamamlanmış olacak. Bundan sonraki süreçte sistem hazır hale gelecek. Abonelik işlemleri başlayıp tamamlandıktan sonra da Kula'nın merkez mahallelerinde doğalgaz yararlanmayan kimse kalmayacak. Hedefimiz tabi ki 2020'nin sonu itibariyle belli kısımlarda da olsa doğalgazı vatandaşlarımıza ulaştırmak. 2021 yılında Kula şehir içi doğalgaz hattının bulunduğu her yerde ilçemiz sağlıklı ve temiz enerji doğalgaza kavuşmuş olacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Doğalgaz çalışmalarında hükümetimiz başta olmak üzere Manisa Milletvekillerimize, BOTAŞ ve Aksa Doğalgaz yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

9.12.2020