19 MAYIS, ÇELENK SUNMA TÖRENİ İLE KUTLANDI

Kula'da19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. 19 Mayıs 1919'un 102. Yıldönümünde çelenk sunma töreni ile kutlandı.
Kula Yunus Emre ve Şehit Ömer Halis Demir Kent Meydanı'nda düzenlenen tören, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına sunulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sait Bozer, Atatürk anıtına çelenk sundu. Çelenk sunma töreninin ardından Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi öğrencileri Samican Koyun ve Buse Güme tarafından, günün anlam ve önemine dair şiirler okundu. Törenin devamında "Değerli Zamanlar projesi" kapsamında ses sanatçısı Sami Dinç ve öğrencisi Zeynep Derya Durgut tarafından türküler seslendirildi. Kula Kaymakamı Kemal Duru ve protokol üyeleri Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk sunma törenin ardından İlçe Şehitliği ziyaret ederek vatan uğruna şehit düşen tüm kahramanları dualarla andı. Kaymakam Duru, İlçe Şehitliğinde günün anlam ve önemine dair yaptıkları hitap ile protokol ve gençlerin bayramını kutladı. Programın sonunda Kula İlçe Muharip Gaziler Derneği'nde Gaziler ziyaret edildi.
Kutlama programına, Kula Kaymakam Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Nurettin
Yarımçam, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sait Bozer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okulmuş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aybüke Aslı Ayyıldız, siyasi partilerin ilçe Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, gaziler, öğrenciler, öğretmenler ve görevliler katıldı.

19.5.2021