KULA JEOPARKI, TÜRKİYE'YE İLHAM OLUYOR

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO tescilli  Kula-Salihli Jeoparkı için bilgi almaya gelen Kastamonu ili Küresel Jeopark Ağı Tematik Masası heyetini, ağırladı.

Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa ve UNESCO sertifikasıyla tescilli Kula-Salihli Jeoparkı, Türkiye’de diğer Jeopark olma potansiyeli taşıyan il ve bölgelere ilham kaynağı oluyor. Kastamonu ili Küresel Jeopark Ağı Tematik Masası heyeti de bu kapsamda Kula-Salihli Jeopark’ı ile ilgili bilgi almak için Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete Kula-Salihli  UNESCO Global Jeoparkı koordinatörleri Prof. Dr. Tuncer Demir, Doç. Dr. Serdar Aytaç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ve Jeopark Belediyeler Birliği görevlileri de katıldı. Türkiye’de ilk ve tek olan Kula-Salihli Jeoparkı’nın uluslararası öneme haiz jeositlerini yerinde görmek ve tüm süreçler hakkında bilgi  edinmek için Kula’ya geldiklerini aktaran Kastamonu heyeti Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Başkan Tosun; “Türkiye’nin En Nitelikli Jeoturizm Kentiyiz”
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Kastomonu’dan gelen heyetin değerli üyelerine Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO tescili Jeoparkı’nın kuruluş ve gelişim süreçlerinde edinilen tecrübe ve kazanımlarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk. 45 bin nüfuslu bir ilçe olarak Kula, doğal, kültürel ve tarihi turizm değerleriyle ülkemizin en iyi ve nitelikli alternatif turizm ve jeoturizm kentidir. Türkiye'de öncü bir rol üstlenerek ülkemizde yeni jeoparkların var olmasına ön ayak olacaktır.  Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi olarak kurduğumuz Jeopark Belediyeler Birliği bu amaca yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Jeoturizm konusunda farkındalık oluşturacak ve bu kültürü oluşturacak her çalışma aynı zamanda ülke turizmine yapılan önemli yatırımdır. Bu konuda ülkemizde araştırma ve çalışmalar yürüten tüm  kurumlara kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” diye konuştu.

24.6.2021