SÖNMÜŞ LAVLAR ÜZERİNDE BİSİKLET ŞÖLENİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Jeopark Belediyeler Birliği ve Kula Belediyesi tarafından organize edilen Jeopark Bisiklet Turu'na katılan 50'ye yakın bisiklet sporcusu sönmüş volkanlar arasında müthiş bir görsel şölen oluşturdu.
3-4 Temmuz tarihinde Kula ilçesinde düzenlenen Jeopark Bisiklet Turu, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Jeopark Belediyeler Birliği ve Kula Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşti. Manisa Bisiklet Spor Kulübü Derneği üyesi yaklaşık 50 bisikletli turun ilk gününde Kula'da Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi'nin bulunduğu mahallesinden başlayarak Sandal, Saraçlar, Ayazören, İncesu, Ahmetli mahalleleri geçiş güzergahını bisikletlerle turlayarak Emir Kaplıcalarına ulaştı. Geceyi Emir Kaplıcalarında kamp yaparak geçiren bisikletçilere, turun ikinci gününe Şehitlioğlu, Çakırca, Kanınharman ve Körez etabıyla başladı. Körez mahallesine gelen tur, burada mola vererek Körez Muhtarı Hikmet Dönmez ve mahalleli kadınların hazırladığı yöresel ikramlarla enerji depoladı. Körez'de tura katılan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'da öğleden sonraki Kul Divlit Volaknik Jeoparkı etabına bisikletiyle katıldı. 2 günlük Jeopark Bisiklet Parkuru'nda yaklaşık 100 kilometre pedal çeviren bisikletçiler, turu Kula Evleri ve şehir gezisi yaparak noktaladı.
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, turun sonunda bisikletçilere seslenerek Kula'da bulunan Türkiye'nin ilk ve tek Jeoparkı'nı tanıtmaya yönelik bu tür sportif faaliyetleri sürdüreceklerini ifade ederek tura katılan bisikletçilere ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

6.7.2021