KULALI ÖĞRENCİLERİN JEOPARK ARAŞTIRMA PROJESİNE TÜBİTAK'DAN DESTEK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) öğrenim gören Kulalı öğrenciler Sait Cihat Ersöz ve İsmet Erim’in danışmanları gözetiminde hazırladığı proje, TÜBİTAK desteğine layık görüldü. Öğrenciler başarılarını paylaşmak için Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u ziyaret etti.

TÜBİTAK’ın Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021 Yılı 1. Dönem Çağrısı kapsamında MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Kulalı gençler Sait Cihat Ersöz ve İsmet Erim, memleketleri Kula’da bulunan Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO tescilli Jeoparkı’nı ilham alarak bir araştırma projesine başladı. MSKÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serdar Yılmaz’ın danışmanlığında sürece hazırlanan Kulalı öğrenciler, "Türkiye'de Jeoparkların Bölge Halkları Üzerindeki Ekonomik, Sosyolojik Ve Kültürel Etkileri (Kula-Salihli Unesco Küresel Jeoparkı Örneği) " adlı  proje önerisi ile TÜBİTAK’a başvurdu. İlgili programla değerlendirmelerin ardından MSKÜ’de öğrenim gören Kulalı öğrencilerin Kula-Salihli Jeoparkı’yla alakalı araştırma projesi, TÜBİTAK'dan destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK’dan araştırma desteği almaya hak kazanan Kulalı iki genç, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u makamında ziyaret ederek araştırma konuları hakkında bilgi verdi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, proje üreten öğrencileri ve danışmanlarını tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

1.12.2021