DOĞAL MİRAS 5 ANIT AĞAÇA ÖZEL BAKIM

Kula ilçesinde aralarında 293 yaşındaki çınarın da bulunduğu 5 anıt ağaca bakım yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın görevlendirdiği uzman ekipler, Kula'nın 4 Eylül Mahallesi Tabduk Emre Caddesi üzerinde bulunan 5 anıt ağaca, periyodik bakımlarını yaptı. Doğu Çınarı olarak bilinen 293, 274, 203, 189 ve 160 yaşlarında olan ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından tescillenen 5 anıt ağacın kuru ve hasta dalları budandı, ağaçların dip temizlikleri yapıldı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da, yapılan restore çalışmaları hakkında açıklamada bulunarak, "Kula'mızın asırlık çınarlarının periyodik bakım çalışması bu yılda tamamlandı. Ağacımızda meydana gelebilecek olumsuzluklar tespit edildi. Uzman ekiplerimize de yaptıkları bakım çalışması için teşekkür ediyorum, bu ağaçlar bize atalarımızdan miras değil, gelecek nesillerin emanetidir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sn. Murat Kurum ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

13.12.2021